Fem turtips til sommermånedene!

Sommeren nærmer seg, og er du som meg, alltid på jakt etter unike steder og spektakulær natur -har jeg noen turtips til deg.

perlafotografi viken oslo fotograf

Jo flere steder vi besøker i Norge jo mer skjønner jeg hvor fint det er. Det er så mange eventyrlige plasser!! Steder med fin natur, høye fjell eller krystallblått vann. Steder der ikke alle andre er -er definitivt mine favoritter.

Sommerturer foretrekker jeg alltid å planlegge og flekse etter hvor det er best vær, men dersom man skal booke overnatting kan det være lurt å bestemme seg i god tid! Velger du teltet, kan du jo bare sjekke værvarselet og dra dit det er best?

Her får du fem forslag til sommerturer der du får følelsen av å ha naturen litt for deg selv!

Veitastrond

22236a99 eaee 439b ad1b 7fc459d0834b

Veistastrond er et fantastisk sted å tilbringe sommeren. Egentlig vil jeg ha denne plassen helt for meg selv. Dette lille sjarmerende stedet ligger i Sogn og Fjordane. Her får du majestetiske fjell, krystallgrønne fjorder og Austerdalsbreen -en isbre du kommer tett på! Turen inn til breen er på ca 12 km tur/retur. Her ligger også en veldig kul turisthytte, nemlig Tungestølen.

Jeg vil kalle det en bortgjemt liten perle, helt for seg selv, omkranset av Jostedalsbreen på tre sider. Og du, er det helt magisk sommervær; dra til Solvorn for å bade!!

Les også om: Album er viktig for din historie

Kiellandsbu

1bac0bc1 1bd8 4e87 a0bc a83bb7ec56fb

Våkne opp til utsikten fra teltåpningen eller turisthytta Kiellandsbu. Vi kjørte fra Voss og parkerte på Hodnaberg. Turen opp til hytta er på ca. 6km i kjempefin natur. Her er det supre teltplasser hvor som helst, jeg kunne gått i området i flere dager!

Blimssanden

06e9d656 2926 4542 bcab be01b415005d

En fantastisk strand der du kan kjøre bilen helt ut på selve stranda. Denne stranden ligger utenfor Ålesund. Jeg tror kanskje vi fortsatt finner finkornet sand i bilen fra denne turen, men så verdt det! Bestill pizza til teltet, bad i havet og få nye fregner på nesa! Obs; populær plass, så her er du trolig ikke alene.

Les om familiefotografering: Portrettfotograf i Oslo

Litlefjellet

355778c7 a83f 42c8 a46c 0887e82d5464

Liten tur med stor utsikt! Kanskje en av de enkleste toppene der du får helt magisk utsikt. Fra bilen til toppen er det ca 1.5km. Jeg anbefaler å pakke teltet og ta en natt der oppe. Her kan det være folksomt på finværsdager, så kom opp tidlig for å sikre deg en god plass. Kjør kanelsnurr på primusen og sovne til solnedgangen. Litlefjellet ligger rett ved Romsdalseggen om man ønsker å gå denne fine turen i samme slengen.

Velleseter

766eaf12 f87a 4458 80c6 8c4bb5b84b5b

Etter litt teltliv i Romsdalen, satt vi kurs mot Velleseter i Sykkylven. Dette er ei lita perle av ei turisthytte omkranset av den ville Vellesæteregga. Og for en plass!!

To små, men bratte kilometer, og du er på hytta! Det føltes ut som om vi hadde hele verden for oss selv. Fantastiske turmuligheter i Velledalen. Det er på en måtte umulig å gå feil, ettersom det er fint overalt!

Håper dette ga deg noen nye forslag til sommerturer! Jeg har flere på lager, så heng på!

Og du, hva med å forlove seg, ha en familiefotografering eller rett og slett et elopementbryllup på en av disse stedene da? -sekken min er i hvert fall ferdig pakket 😉

GOD TUR!!

Kanskje du også vil lese