|

10 kreative ideer til å ta minneverdige familiebilder på!

To gutter på stranda.

Alle ønsker å ha minneverdige familiebilder av seg selv og sine kjære som de kan se tilbake på i årene som kommer.

Å fange hverdagslige og naturlige øyeblikk med kamera er en så fin måte å bevare minner på, og dokumentere familiens liv og utvikling. Hvis du ønsker å ta det til neste nivå, bør du vurdere å leie en profesjonell fotograf for å hjelpe deg, slik at dere sitter igjen med ektefølte minner og fine bilder i god kvalitet.

Her er 10 kreative ideer for å hjelpe deg med å fange disse øyeblikkene på en best mulig måte:

Ha kameraet klart

Det hjelper lite å ha en fancy telefon eller et bra kamera dersom du ikke har det med deg. Det er bedre å ta bildene med telefonen enn å ikke ta bildene i det hele tatt. Så bruk det du har, og ha det tilgjengelig. Er dere på tur, ha det i en ytterlomme. Det må være stressfritt og enkelt dersom du skal ha lyst til å ta frem kamera eller telefonen når disse glimtene dukker opp.

Noen av de mest minneverdige øyeblikkene kommer ofte når du minst forventer det. Vær klar til å fange øyeblikkene når de skjer spontant og naturlig.

Jente med strikket genser.

unngå å posere

Det er så mye finere å fange øyeblikkene på en naturlig måte, så unngå å be familien din om å posere eller se inn i kameraet. La bare øyeblikket skje. La de gjøre sin greie, ikke forstyrre, bare dokumentere. Selvsagt skal du veillede dersom du må rigge bilde litt. Men la i såfall barna ha noe å drive med, gi de en oppgave eller aktivitet -slik blir de ikke sittende med stive, og utålmodige smil rett i kamera.

Les også: Fem turtips til sommermånedene!

Vær tålmodig

De fleste barn er litt over alt, og det krever at du er tålmodig. Min erfaring er å ikke lage seg det perfekte bilde oppi hodet sitt, men ta det som det kommer. Ikke bry deg om klærne blir møkkete eller om noen har litt snørrete neser. Du er ute etter ekte bilder, ikke perfekt. Vil du ha familiebilder i en spesiell setting, er det ikke sikkert du får mange minutter før noen er lei. Dersom du gir de en aktivitet eller noe å holde på med, holder barna lenger og bildene blir enda bedre synes jeg.

Brødre i skogen.

Tenk på lyset

Hvordan tenker man på lyset? For det første heier jeg alltid på utelys. Så mye bedre! Lyset er mykere om morgenen eller kvelden, det betyr at du unngår harde skygger og mysende øyne. Overskyet hver gir også fint og mykt lys. Når du skal ta bilder av naturlige øyeblikk som plutselig er der, tenk på hvor du står i forhold til lyset. Se hvordan bildet endrer seg ut i fra hvor du står.

få med alle, også deg selv

Ikke glem å inkludere deg selv. Sørg for at du er med på noen av bildene, og be gjerne noen andre om å ta bildene av deg og familien din sammen. Noen av de koseligste og fineste minnene man kan ha som voksen, er bilder sammen med sine foreldre. Det er også så fint for barna og se den kjærligheten, i form av bilder, hvor høyt de er elsket. Barna bryr seg ikke om hvordan du ser ut. Det er ikke det som er viktig. At antrekket er on point, eller at du poserer. Dere skal bare være sammen. I samme ramme <3

Ta bilde av en aktivitet

Hvis familien din har en favorittaktivitet, kan det være morsomt å ta bilder av dere mens dere gjør det. Dette kan være alt fra å spille fotball, danse til å bake kaker sammen.

Ta med familien til et spesielt sted som alle liker, og ta bilder der. Dette kan være en vakker strand, favorittskogen eller et fjellområde.

Les mer om: Det er aldri et bedre tidspunkt enn nå! -forevige dine familieminner

Vær kreativ

Prøv å være kreativ med ulike posisjoner og eventuelle rekvisitter. Ta med kjæledyr eller leker barna elsker. Ha det gøy! Kast popcorn, rull i gresset eller mal hverandre med ansiktsmaling. Tenk også på bakgrunnen, at den er «ryddig» -at det ikke er masse forstyrrende elementer (farger, former, lys) som distraherer fokuset vekk fra motivet.

To jenter som løper barbeint i skogen.

Prøv forskjellige vinkler

Ta bilder fra forskjellige vinkler og perspektiver. Et bilde kan se helt annerledes ut om man skifter vinkel. Stå nære, og langt unna. Ta bilder av alle barna, og enkeltvis -alle imens de driver med noe, og ikke poserer.

La barna være barn

La barna leke og ha det gøy, og fang øyeblikkene mens de skjer. Ta bilde av den lille hånda som holder den møkkete bamsen. Håret som blåser i vinden og geipen når treåringen ikke får viljen sin. Fokusere på relasjonen de har til hverandre, blikkene de gir, latteren og smilene.

Les mer om: Å ta familiebilder hos fotograf

Mor og datter i kjoler som klemmer i skogen.

Ikke se i kamera

Ofte føles bildene poserte med en gang man ser i kamera. Jeg elsker familiebilder der dere ser på hverandre, eller andre ting enn nettopp kamera. Det blir så mye mer ekte med eneste gang. Et godt familiebilde trenger ikke være et der alle i familien synes like godt og med hodet rett frem? Man trenger å se at det er alle dere, men om noen klemmer og ikke syns så godt -gjør bildet bare mye mer ekte med en gang <3

Ta kontakt her for å booke din uforglemmelige familiefotgrafering <3

Kanskje du også vil lese