Praktiske tips for en vellykket bryllupsfotografering

Brudepar på svaberg med blomsterteepe.

Bryllupsdagen altså!! -en av de mest spesielle dagene i livet ditt, og som bryllupsfotograf er det min jobb å fange de magiske øyeblikkene og skape varige minner som dere kan glede dere over i all fremtid.

I dette innlegget vil jeg dele noen praktiske tips om hvordan dere som brudepar kan få gode bilder og ekte øyeblikk under bryllupsfotograferingen.

Før bryllupsdagen

Kommuniser med fotografen

Kommunikasjon er nøkkelen til et vellykket samarbeid med bryllupsfotografen din. Jeg tar allerede utgangspunkt i at dere har booket en fotograf dere ikke bare elsker stilen til, men også føler dere har god kjemi med. Dette med at man synes det er fint å være rundt hverandre, er superviktig! Bare tenk så mange timer på selve bryllupsdagen, fotografen skal ved din skulder.

Planlegg et møte eller en samtale før bryllupsdagen for å diskutere forventninger, ønsker og ideer. Fortell fotografen din om eventuelle spesielle detaljer eller øyeblikk du vil ha fotografert, men pass også på at du gir fotografen tillit. En bryllupsfotograf vet hvor det er best å ta bilder, ikke overstyre dette. Men å komme med ønsker er selvsagt noe annet <3

Les også: Slik får dere drømmebryllupet!

Lag en tidslinje

Lag en detaljert tidslinje for bryllupsdagen, inkludert tidspunkter for vielsen, mottakelsen, portrettbilder og andre arrangementer. Dette kan bryllupsfotografen din hjelpe deg med! Lager dere den selv, er det viktig at dere deler tidslinjen med fotografen, slik at de kan planlegge fotograferingen i henhold til den og sørge for at de er på rett sted til rett tid.

Kanskje har dere noen overraskelser for hverandre? Del disse med bryllupsfotografen, slik at h*n er forberedt og klar.

Velg passende steder

Velg gjerne steder for bryllupsfotograferingen som har betydning for dere som brudepar. Har dere ingen slike steder i tankene, let rundt etter inspirasjon på google, instagram eller pinterest -hva slags bryllupsbilder liker dere? Hvor er de tatt? skog, by, ved vannet, fjellet? Jeg hjelper alltid mine brudepar med tips til lokasjoner etter hva de ser for seg.

Brudepar på svaberg.

På bryllupsdagen

På selve bryllupsdagen er det også noen viktige ting dere kan tenke på for at samarbeidet med deres bryllupsfotograf skal gå lettest mulig.

Ha tillit til fotografen

Dere har valgt bryllupsfotograf basert på deres stil og erfaring, så ha tillit til deres ekspertise. La fotografen guide dere gjennom hele shooten, og følg deres råd. En erfaren fotograf vet hvordan man får de beste bildene og kan hjelpe deg med å se ditt beste ut på bildene.

Vær deg selv

Det fineste resultatet fra en bryllupsfotografering oppnås når brudeparet er mest mulig avslappet og fokuserer på hverandre. Dette er ikke alltid like enkelt, men prøv å nyte øyeblikket med din partner og vær åpen for å vise din kjærlighet og følelser for hverandre. En god bryllupsfotograf skal få dere til å slappe av, og unngå kleine og stive poseringer som ikke føles ut som dere. Ekte øyeblikk og følelser blir alltid fanget vakkert på bildene.

Vær åpen for spontanitet

Noen av de beste bryllupsbildene oppstår ofte i øyeblikk av spontanitet og uventede situasjoner. Kanskje noe som gikk galt, eller en annen lokasjon som viste seg å være magisk! Vær åpen for å la ting skje naturlig, ikke bli for stresset dersom ting går litt utenfor planen. Omfavne disse situasjonene! Disse ekte øyeblikkene viser seg ofte å bli de mest minneverdige og betydningsfulle bildene.

Les mer om: PerlaFotografi

Vill og bohemsk brudebukett.

Andre, enda mer, konkrete og praktiske tips

  • Gå sakte opp midtgangen og vinkle brudebuketten ut så den synes.
  • Brudgom; tøm lommene dine! Bilder med lommer fulle av telefoner, nøkler etc er ikke like fint.
  • Hold kysset litt lengre, evt kyss flere ganger.
  • Se på hverandre, og ikke inn i kamera -dersom dere ikke får beskjed om det da.
  • Vent med å skru ned lyset under middagen, slik at det er best mulig lysforhold lenge.
  • Be om innspill fra fotografen dersom dere står fast med noe under planlegging.

…og sist; nyt dagen, hverandre og festen <3

Ser dere etter en bryllupsfotograf som foreviger ekte minner og unike bryllup, sjekk ut mer her!

Kanskje du også vil lese