Hvordan velge bryllupsfotograf som passer dere best!

Brudeoar som blir tatt i mot av gjester utenfor kirke.

Planlegging av bryllup er spennende, gøy og litt slitsomt! En av de viktigste valgene du tar, er valget av bryllupsfotograf.

Bilder fra bryllupet er minner som varer livet ut, og å finne den rette bryllupsfotografen kan være avgjørende for å fange de riktige øyeblikkene for dere og følelsene fra den store dagen!

Men hva er lurt å tenke på når du skal velge bryllupsfotograf? Og hvordan finner du den perfekte bryllupsfotografen som passer dine ønsker, behov og i tillegg er en du har god kjemi med?

I dette innlegget vil jeg dele noen tips om nettopp dette!

Budsjett

Det kan være veldig smart å begynne bryllupsplanleggingen med å lage et budsjett for hele bryllupet. Finn ut hva dere har råd til å bruke. Prisnivået på profesjonelle bryllupsfotografer i Norge er veldig forskjellige. Tar du med amatørfotografer i beregningen kan du finne fotografer i alle prisklasser -og ferdighetsnivåer. Jeg må bare si det; man får ofte det man betaler for. Kanskje mener du det er dyrt med bryllupsfotograf? Men i forhold til hva? Det er snakk om minner fra en av de største dagene i ditt liv <3 I tillegg ligger det sjukt mye mer bak enn bare å ta bilder selve dagen. Når du først velger å bruke drømmekjolen, og lage dere en fantastisk dag -sørg for at dere sitter igjen med like fantastiske minner.

Sjekk også ut hva som er inkludert i de forskjellige bryllupsfotografene sine pakker. Noen inkluderer både filer, album og kjærestefotografering, mens hos andre gjelder prisen kun for selve fotograferingen.

Les også om: Hvorfor bryllupsbildene dine er viktige!

Bli inspirert og finn din stil!

Det er så altfor mange som tenker at en fotograf er en fotograf , og er på jakt etter den rimeligste som har ledig på sin dato. Jeg skjønner veldig godt at pris er stor greie, men hvis bilder er viktig for deg så er det også superviktig at du er klar over at at man som oftest får det man betaler for.

Du bør finne ut sammen med din partner hva slags bilder dere liker. Hva føles ut som dere? Hvilken stemning og farger? Hvordan bilder og hvilke øyeblikk vil dere ramme inn på veggen og se tilbake til i et bryllupsalbum?

Brudepar i solnedgang om vinteren.

det er ikke nok å like bildene, du bør elske de og se at de kan passe inn i nettopp deres dag

Det finnes en hau gode bryllupsfotografer, men du vil ikke sitte igjen med bilder som ikke ser ut, eller føles ut som dere. Det finnes ingen fasit eller rett og galt. Det finnes uendelig mange måter å fotografere på! Bruk instagram, pinterest eller google til å lete etter inspirasjon. Vise gjerne dine inspirasjonsbilder til fotografen, men ikke forvente en kopi av dette -det ødelegger for kreativiteten til bryllupsfotografen samt at andre forhold uansett kan gjøre det vanskelig å gjenskape akkurat et slikt bilde.

Pass på at fotografene du etterhvert har funnet, har jevn kvalitet og uttrykk på bildene sine. Be de gjerne om å få se bilder fra en hel bryllupsdag. Er de kjent med ulike bryllupssituasjoner og lysforhold?

Les mer om: Ta bryllupsbildene etter bryllupsdagen!

Finn en fotograf du liker og vil bruke tid med

Like viktig som det tekniske, er at du liker bryllupsfotografen. At dere begge to liker bryllupsfotografen! -og kommer godt overens. Tro meg, det vil synes på bildene om dere ikke er en god match. Dessuten vil det prege hele dagen dersom du skal ha en fotograf du egentlig ikke matcher med, hengende rundt deg i ti timer på bryllupsdagen! Og hver gang når dere ser på bildene i etterkant, vil dere også nettopp huske dette. Hvordan fotografen var.

Ved å bruke en bryllupsfotograf som du trives med og føler deg komfortabel rundt blir både dagen og bildene så mye bedre. En god fotograf får dere til å slappe av og fange ekte øyeblikk.

Brudepar på svaberg i solnedgang.

Spør fotografen om

Når du har kommet frem til èn eller flere aktuelle kandidater spør de om

  • Er det ekstra kostnader involvert?
  • Er bildene til fritt bruk eller må du kjøpe produkter gjennom fotografen?
  • Leverer fotografen bildene i lav eller høy oppløsning? (Lav oppløsning vil si at bildene kun egner seg til gjennomsyn og digitalt bruk mens høy oppløsning er beregnet på print)
  • Hvor mye fotografering får du?
  • Hvor mange bilder leveres?
  • Møtes dere på forhånd?
  • Kan betalingen deles opp?
  • Hvor mye vil evt reisekostnader koste?

Dette er ting du bør vite før du signerer kontrakten. Husk at en fotograf med få timer fotografering som kun gir fra seg bilder i lav oppløsning kan se mye rimeligere ut enn en som gir høyoppløselige filer.

Brudepar i Oslo Rådhus.

Ta kontakt og bli kjent!

Kontakt bryllupsfotografene du liker stilen til og fortell kort om hvem dere er, samt hvor og når dere planlegger bryllupet. Det er ikke vanskelig å se om et brudepar kun kontakter meg på grunn av pris, eller om de er genuint interesserte i det jeg tilbyr.

Dersom fotografen er ledig anbefaler jeg alltid at man tar et kjapt møte. Det er så mye enklere for alle parter å finne ut om man er en god match gjennom en videosamtale eller telefonsamtale. Husk at fotografen skal være sammen med dere
på kanskje den største dagen i livet deres, og hvis dere skal få et bra
resultat er det viktig at dere liker hverandre.

perlafotografi-oslo-bryllup-fotograf

Etter bryllupet er de bildene du sitter igjen med. Velg en fotograf du virkelig vil ha, som tilbyr kvalitet, for å få glede av minnene resten av livet.

Masse lykke til <3

Sjekk ut her hva jeg tilbyr av bryllupsfotografering!

Kanskje du også vil lese